Dela det här inlägget

Om verksamheten och uppdraget

BalticWaters är en oberoende stiftelse vars enda mål är att säkerställa att vårt hav ska leva. Genom att driva opinion, genomföra konkreta projekt och stödja forskning, arbetar BalticWaters för ett välmående hav rikt på liv, både för nuvarande och framtida generationer. Stiftelsen fokuserar på handling och engagemang för att adressera de utmaningar som Östersjön står inför.

Uppdraget var att öka varumärkeskännedomen och engagemanget kring BalticWaters arbete genom strategisk digital annonsering på Googles sökplattform. Genom att effektivt använda Google Ad Grants, en möjlighet för ideella organisationer att annonsera kostnadsfritt på Google, syftar projektet till att nå en bredare publik, öka trafiken till hemsidan och uppmuntra fler människor att delta i organisationens aktiviteter och kampanjer.

 


Kund

BalticWaters

Bransch

Miljöorganisation

Tjänst

Google Ad Grants


 

Utmaningen

BalticWaters har identifierat flera utmaningar som påverkar deras arbete med att skydda och bevara Östersjön. En av de största utmaningarna är att öka varumärkeskännedomen kring deras viktiga insatser och projekt, vilket är avgörande för att engagera allmänheten och samla stöd. De behöver också effektivt sprida information om aktuella utlysningar, såsom stipendier för forskningsprojekt, för att attrahera forskare och innovatörer. Dessutom vill BalticWaters öka medvetenheten om specifika sakfrågor som rör havets tillstånd och de förändringar som påverkar ekosystemet i Östersjön. Detta kräver en strategisk och målmedveten insats för att nå en bredare publik, både nationellt och internationellt, och skapa ett engagemang som sträcker sig över olika intressentgrupper. Utmaningen ligger i att kombinera dessa mål med en effektiv kommunikation och annonsering som kan öka både medvetenheten och engagemanget.

 

Lösningen

För att stödja BalticWaters i deras strävan att öka varumärkeskännedom, sprida nyheter, informera om utlysningar och lyfta fram viktiga sakfrågor har vi utvecklat ett flertal specifika annonskampanjer. Dessa kampanjer har utformats för att nå en bred publik och öka medvetenheten om deras arbete. Dessutom har vi skapat kampanjer på engelska för att nå en internationell målgrupp, vilket öppnar upp för nya möjligheter att engagera både individer och organisationer som delar BalticWaters vision. För att främja deras projekt och öka donationerna fokuserar vi på konverteringsmål och optimering av kampanjerna. Detta innebär att vi noggrant analyserar och justerar annonserna för att maximera deras effektivitet och engagemang. Genom att kombinera dessa strategier arbetar vi tillsammans med BalticWaters för att stärka deras närvaro och bidra till deras långsiktiga mål att skydda och bevara Östersjön.

 

Resultatet

Projektet har redan visat på fantastiska resultat, med en markant ökning av besökare på BalticWaters hemsida. Genom våra specifika annonseringsinsatser har vi lyckats öka varumärkeskännedomen och synligheten för deras aktuella projekt, nyheter och utlysningar på ett effektivt sätt När det kommer till konverteringar ser vi goda resultat, och vi är optimistiska inför framtiden. Vi förväntar oss att resultaten kommer att förbättras ytterligare när kontot har fått anpassa sig till algoritmen. Genom vårt pågående arbete med att skapa och optimera kampanjer för aktuella händelser och projekt fortsätter vi att engagera både nationella och internationella målgrupper. Vi är glada över den positiva trenden i engagemanget och stödet för BalticWaters arbete, och vi ser fram emot att fortsätta bygga på dessa framgångar för att ytterligare öka deras påverkan inom miljöfrågor.

 

 

Mer artiklar att utforska

Vill du boosta din verksamhet?

Vi är här för att hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen – hör av dig till oss!