Google Analytics 4: En guide till övergången

google analytics 4

Dela det här inlägget

Google Analytics 4 introduceras

I den snabbt utvecklande digitala världen är det avgörande att hålla sig uppdaterad med de senaste verktygen och tekniker för att optimera sin online närvaro. Ett sådant verktyg som har varit en hörnsten för webbanalys är Google Analytics. Nu introducerar Google Analytics 4 (GA4) en ny era av mätning och insikter. Låt oss ta en djupdykning i vad GA4 är och hur du smidigt kan övergå till det.

BlogginläggGoogle Analytics 4: En Guide till ÖvergångenVår rollWebbutveckling
Dela
KategorierNyheter, Web
google analytics 4

Google Analytics 4: En översikt

Google Analytics 4 är en övergripande förändring från det tidigare Universal Analytics. Istället för att fokusera på sidvisningar, betonar GA4 händelser och användarinteraktioner på tvärs av enheter och plattformar. Det integrerar webbanalys med app-analys, vilket är särskilt relevant i dagens flerkanaliga landskap.

Fördelarna med Google Analytics 4

 • Bättre Förståelse av Besökare:
  GA4 möjliggör en mer djupgående förståelse av besökarnas beteenden genom att spåra händelser som sidvisningar, klick och interaktioner på en mer detaljerad nivå.
 • Översikt över Hela Kundresan:
  GA4 erbjuder en sammanhängande vy över användarens resa över webbplatsen och appar, vilket ger en mer komplett bild av konverteringsvägar och touchpoints.
 • Anpassad Datainsamling:
  Det ger användarna möjlighet att anpassa datainsamlingen enligt sina specifika affärsbehov, vilket ger mer relevanta insikter.
 • Förbättrad Spårning av E-handel:
  GA4 ger mer djupgående e-handelsinsikter och möjlighet att följa användarens resa från produktvisning till köp.

Övergång till GA4: Steg för steg

Övergången till Google Analytics 4 (GA4) är en stegvis process som, även om den kan vara krävande, är värd mödan för att få tillgång till de fördjupade insikterna som denna nya plattform erbjuder. Det är viktigt att vara medveten om att övergången kan vara knepig, särskilt om man inte är bekant med GA4:s nya funktioner och struktur. För att underlätta övergången och säkerställa en smidig övergång, kan det vara fördelaktigt att överväga att ta hjälp av en professionell webbyrå med erfarenhet av GA4-implementering. Dessa byråer har den tekniska kompetensen och expertisen för att guida dig genom processen och minimera eventuella komplikationer.

Steg för steg innebär övergången att skapa en ny GA4-egendom för din webbplats eller app. Därefter börjar du implementera GA4-spårningskoden samtidigt som din befintliga Universal Analytics-kod. Detta möjliggör insamling av data i både GA4 och din nuvarande plattform under övergångsperioden. Att anpassa händelser och händelseparametrar i GA4 för att matcha dina analysbehov är en viktig del av processen. Detta kan vara utmanande om du inte är bekant med de nya termerna och funktionerna i GA4, vilket är en annan anledning till att involvera en erfaren webbyrå.

Därefter är det en bra strategi att gradvis överföra viktiga rapporter och insikter från din befintliga Universal Analytics till GA4. Genom att göra det i omgångar kan du kontrollera att data och rapporter är korrekta och följer den nya plattformens struktur.

Slutligen, att utbilda dig själv och ditt team om GA4 och dess funktioner är en kritisk del av övergången. Att förstå hur du kan använda de nya funktionerna för att få insikter och förbättra din digitala strategi är avgörande för att utnyttja GA4:s fulla potential.

Mer artiklar att utforska

Vill du boosta din verksamhet?

Vi är här för att hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen – hör av dig till oss!